Beregeningspomp kopen

In ons ruime aanbod producten voor een beregeningsinstallatie vind je uiteraard ook diverse pompen. Denk aan centrifugaalpompen, hydrofoorpompen, dompelpompen en diverse accessoire. Ontdek ons complete aanbod op deze pagina of lees verder om meer te weten te komen over ons aanbod.

Verder lezen

51 products

Meest gestelde vragen

Kom je er niet uit? Vraag het de specialist

Wat is het verschil tussen een hydrofoorpomp en een centrifugaalpomp?

Een hydrofoorpomp en een centrifugaalpomp lijken allebei hetzelfde. Toch hebben ze niet allebei dezelfde werking. Een hydrofoorpomp heeft een drukvat waarmee het de druk van de toevoer verhoogt en doorgeeft aan de leiding.
Een centrifugaal pomp heeft geen drukvat, waardoor deze zonder hoge druk het water doorgeeft aan de beregeningsinstallatie. Tevens kan je de centrifugaalpomp in vele situaties gebruiken.

Waar moet ik op letten bij de aankoop van een beregeningspomp?

Aan de beregeningspomp bevindt zich een aanzuigslang, welke naar de bron wordt geleid. Deze slang mag maximaal acht meter lang zijn, omdat het anders voor ophoping zorgt. Wil je een langere aanzuigslang? Dan is het mogelijk om er een aanzuigslang bij te nemen en deze aan de aanzuigslang te koppelen. 

Beregeningspomp kopen

Welke beregeningspomp heb ik nodig?

Het is belangrijk om de juiste beregeningspomp te kiezen voor je beregeningssysteem, afhankelijk van de behoeften van je tuin of gazon en de beschikbare waterbron. Hier zijn enkele dingen waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van een beregeningspomp:

  • Waterdruk en -stroom: Bekijk de waterdruk en -stroom die je nodig hebt om de sproeiers en andere apparaten in je beregeningssysteem te voeden. Kies een pomp met voldoende capaciteit om aan deze behoeften te voldoen.
  • Afstand tot de waterbron: Bepaal hoe ver de waterbron is van de plaats waar je de beregeningspomp wilt installeren. Als de afstand groot is, heb je mogelijk een krachtigere pomp nodig om voldoende druk te leveren.
  • Type pomp: Er zijn verschillende soorten beregeningspompen, zoals centrifugaalpompen, hydrofoorpompen en dompelpompen. Kies het type pomp dat het beste bij je behoeften past.

Ontdek ons aanbod

Zoals je van ons gewend bent bieden wij een ruim aanbod producten aan om jouw beregeningsinstallatie compleet te maken. Zo bieden wij ook diverse pompen. We laten je graag kennismaken met ons aanbod:

  • Centrifugaalpompen: Dit type pomp werkt door middel van een centrifugaal kracht die wordt opgewekt door een draaiend rotor. De rotor zet de vloeistof in beweging en duwt het naar buiten naar een uitlaatkanaal, waar het naar de gewenste bestemming kan worden geleid.
  • Hydrofoorpompen: Een hydrofoorpomp is een type pomp dat wordt gebruikt om water op te pompen uit een bron naar een hoger gelegen gebied. Het wordt vaak gebruikt om water op te pompen naar een reservoirs of tank op een hoger gelegen plaats, zodat het water gemakkelijk kan worden gebruikt voor beregening of andere doeleinden. Hydrofoorpompen werken doorgaans op elektriciteit en zijn ontworpen om te functioneren zonder druk te verliezen, zodat ze constant water kunnen leveren aan het reservoirs of de tank.
  • Dompelpompen: Een dompelpomp is een type pomp dat is ontworpen om te werken wanneer hij helemaal in water is ondergedompeld. Hij wordt vaak gebruikt om water te verpompen uit een put, sloot of andere waterbron naar een hoger gelegen gebied.
  • Pompaccessoires: Manometers, kleppen en tape.

 

Twijfel je over welke pomp jij nodig hebt? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag bij het maken van de juiste keuze.

Plaats een bestelling

Weet je exact welke pomp jij nodig hebt voor jouw installatie? Plaats deze dan eenvoudig in je winkelwagen en bestel direct. Wij zorg ervoor dat jij jouw bestelling zo snel mogelijk in huis hebt. Voor vragen kan je contact met ons opnemen. Stuur ons een mail via [email protected] of stuur ons een berichtje per WhatsApp. Wij helpen je graag.