Sproeiers kopen

Sproeiers zijn een populaire manier om een gazon, tuin of andere planten te bewateren omdat ze een gemakkelijke en efficiënte manier bieden om water te geven. Er zijn verschillende soorten sproeiers die je kunt gebruiken, afhankelijk van je behoeften.

Verder lezen

32 products

Meest gestelde vragen

Kom je er niet uit? Vraag het de specialist

Welke sproeier heb ik nodig?

Op onze webshop is er altijd wel één sproeier geschikt voor je tuin of gazon. Heb je een kleine tuin, dan zijn de pop-upsproeiers een goede optie. Bij een groot oppervlak zijn sectorsproeiers geschikt. Kom je er niet helemaal uit? Stuur een schets van je tuin naar [email protected] en laat je door ons adviseren.

Wanneer tuin of gazon besproeien?

Het beste moment om je tuin of gazon te besproeien is in de ochtend. 's Ochtends straalt de zon nog niet zo hard, waardoor het water goed in kan werken. Gebeurt dat 's middags, dan verdampt het water en verbrand het gazon. Als je in de avond beregent heb je kans dat het water niet genoeg is opgedroogd voor de nacht, waardoor er schimmels kunnen ontstaan. 's Ochtends beregenen is daarom het beste.

Hoelang mijn tuin besproeien?

Hoelang je moet beregenen is afhankelijk of je op zand- of kleigrond beregent. Bij kleigrond hoef je minder lang te beregenen, omdat deze grond het water langer vasthoudt. Ligt de temperatuur rond de 20°C, dan is een halfuur beregenen genoeg. Ligt de temperatuur boven de 25°C, besproei je tuin dan anderhalve uur.
Beregen op zandgrond bij een temperatuur van 20°C een uur. Het beste is om dit meerdere keren per week te herhalen. Als de temperatuur met vijf graden verhoogt, kan je de sproeitijd verdubbelen. De maximale duur bevat 3 uur bij een hittegolf, waarbij je het beste om de dag kan besproeien.

Sproeiers kopen

Waarom sproeiers?

Een van de belangrijkste redenen waarom mensen sproeiers gebruiken voor beregening is om water te besparen. Sproeiers geven water af op een gerichte manier, waardoor het water alleen op het gazon terechtkomt. Sproeiers zijn ook gemakkelijk te installeren en te gebruiken. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en vormen, dus je kunt gemakkelijk een sproeier kiezen die bij je behoeften past. Bovendien zijn de sproeiers vaak voorzien van instellingen die je kunt aanpassen om de hoeveelheid water af te geven en de sproeier te richten op specifieke gebieden. Sproeiers zijn ook een goede keuze als je tijd wilt besparen. In plaats van de tuin te bewateren met een tuinslang of gieter, kan je de sproeier benutten om je tuin snel en goed te beregenen.

Welke soorten sproeiers zijn er?

Bij Onlineberegening.nl vind je diverse soorten sproeiers voor diverse doeleinden. Een greep uit ons aanbod:

  • Sectorsproeiers: Een sectorsproeier is een type sproeier dat water afgeeft in een bepaald gebied of sector, in plaats van een groot gebied. Het sproeibereik van de sproeier kan je naar wens instellen. Sectorsproeiers zijn ideaal voor het beregenen van gazons of tuinen of voor het beregenen van gebieden welke moeilijk te bereiken zijn met een ander type sproeier.
  • Pop-upsproeier: Een pop-upsproeier is een type sproeier dat op een lucht geveerde manier omhoog en omlaag beweegt tijdens het beregenen. Ze zijn meestal geïnstalleerd in het gazon en komen alleen omhoog als ze worden geactiveerd om water te geven. Wanneer de beregening klaar is, zakken de pop-upsproeiers weer in het gazon. Het bereik van de pop-upsproeier is instelbaar in een hoek van 40° tot 360°.
  • DAN-sproeier: De DAN-sproeiers zijn geschikt voor het beregenen van middelgrote oppervlakken. De turbine aangedreven sproeiers zorgen voor een fijne en gelijkmatige neerslag.

Plaats een bestelling

Zodra je aan de slag gaat met het installeren van een beregeningssysteem zijn sproeiers (bijna altijd) onmisbaar. Kies diegene die past bij jouw wensen en plaats een bestelling. Hulp nodig bij het maken van een keuze? Neem gerust contact met ons op, wij adviseren je graag. Stuur ons een berichtje per WhatsApp of stuur een mail via [email protected].

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »