Hydrofoorsets

In een efficiënt beregeningssysteem is de juiste pomp essentieel. Het is immers de motor die jouw systeem aandrijft. Als je zoekt naar een pomp die consistentie en kracht biedt, dan is de hydrofoorpomp een uitstekende keuze. Schakel een hydrofoorpomp dus in wanneer de waterdruk in je leiding te laag is. Meer weten over hydrofoorpompen? Lees dan snel verder!

Verder lezen

7 products

Meest gestelde vragen

Kom je er niet uit? Vraag het de specialist

Beschikt de hydrofoorpomp over een zelfaanzuigende werking?

De hydrofoorpompen zijn zelfaanzuigend. Dit houdt in dat de pomp het water zelf uit de bron zuigt. Vervolgens pompt hij het water met een hogere druk door de leiding of buis heen.

Waarom heeft de hydrofoorpomp een drukvat?

Een drukvat is onmisbaar bij een goede werking van de hydrofoorpomp. De drukvat zorgt ervoor dat de druk in de leiding op hetzelfde niveau blijft, in plaats dat dit afzwakt. Het dient tegelijkertijd ook als beveiliging voor de pomp. De pomp zuigt water vanuit de bron, wat in het drukvat wordt gepompt. 

Schakelt de hydrofoorpomp automatisch in of uit?

Wanneer het drukvat van de pomp vol is, schakelt de pomp als vanzelf zich uit. Ook als er maar een klein beetje water in zit, schakelt de pomp niet in. Pas als het drukvat echt leeg staat, schakelt de pomp zich als vanzelf weer om zo het drukvat weer te vullen en te voorkomen dat de leiding niet leeg staat. Daarom is een drukvat van minimaal 20 liter een geschikte optie. 

Hydrofoorsets

Wat is een hydrofoorpomp?

Een hydrofoorpomp, vaak simpelweg 'hydrofoor' genoemd, is ontworpen om water onder druk te leveren. De pomp zorgt voor een stabiele waterstroom en -druk, ideaal voor een beregeningssysteem. Veel hydrofoorpompen zijn gekoppeld aan een drukvat, wat zorgt voor een constante waterdruk, zelfs als de pomp niet actief is.

 

Waarom kiezen voor een hydrofoorpomp in jouw beregeningssysteem?

  • Consistente waterdruk: Niemand wil dat zijn sproeiers plots stoppen of druppelen. Met een hydrofoorpomp behoud je een stabiele druk, wat zorgt voor een gelijkmatige beregening.
  • Energie-efficiëntie: Door de combinatie met een drukvat hoeft de pomp niet continu te draaien, wat energie bespaart.
  • Automatische inschakeling: De hydrofoorpomp detecteert wanneer de waterdruk daalt en schakelt automatisch in, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over handmatige bediening.

 

Onderhoud van je hydrofoorpomp: tips voor een lange levensduur

Het regelmatig onderhouden van je hydrofoorpomp is cruciaal om de efficiëntie en levensduur te waarborgen. Dit omvat periodieke inspecties van de pomp en het drukvat op tekenen van slijtage of lekkage, het schoonhouden van de pomp om verstoppingen te voorkomen en het waarborgen van de juiste luchtdruk in het drukvat. Afhankelijk van het model kan smering nodig zijn, dus het is raadzaam de handleiding van de fabrikant te raadplegen. Tijdens koude maanden is bescherming tegen vorst essentieel. Let ook op ongebruikelijke geluiden, omdat deze kunnen wijzen op mogelijke problemen. Een goed onderhouden hydrofoorpomp bespaart je tijd en geld op de lange termijn.

 

Kies de juiste hydrofoorpomp voor jouw situatie

De keuze van een hydrofoorpomp hangt af van je specifieke behoeften. Hoe groot is je tuin? Hoeveel sproeiers heb je? Het is belangrijk om de capaciteit van de pomp af te stemmen op jouw situatie. Ga bijvoorbeeld voor de Ebara hydrofoorset | AGA 100 - AGA 200 of de Hydrofoorset HRD 100/25 | Kin Pumps. Neem bij twijfel contact met ons op, onze specialisten denken graag met je mee!

 

Wat doet het drukvat in een hydrofoorpomp?

Het drukvat in een hydrofoorpomp fungeert als een waterreservoir met een flexibel membraan of luchtkussen. Dit wordt samengedrukt wanneer de pomp water het vat inpompt, wat resulteert in water onder druk. Hierdoor krijg je direct een constante waterstroom bij gebruik, zonder dat de pomp voortdurend moet draaien. Dit systeem zorgt voor een gelijkmatige waterdruk en minder slijtage van de pomp, omdat deze minder vaak start en stopt. Het drukvat garandeert een stabiele watertoevoer op aanvraag.

 

Hydrofoorpomp kopen bij Onlineberegening.nl!

Bij Onlineberegening.nl vind je een breed assortiment aan hoogwaardige hydrofoorpompen, geschikt voor uiteenlopende toepassingen. Met onze expertise helpen we je graag de perfecte pomp te kiezen die past bij jouw behoeften. Verzeker jezelf van kwaliteit, duurzaamheid en efficiënte beregening door te kiezen voor een hydrofoorpomp van Onlineberegening.nl!