PP draadfittingen

Wanneer je zoekt naar de optimale draadfittingen voor jouw leidingsysteem, zul je al snel merken dat er vele materialen beschikbaar zijn. Een materiaal dat sterk in populariteit is toegenomen, is PP. Maar wat maakt PP draadfittingen zo populair en waarom zou je voor deze optie kiezen? Hieronder vind je alles wat je moet weten!

Verder lezen

12 products

Meest gestelde vragen

Kom je er niet uit? Vraag het de specialist

Wat is het verschil tussen een PP of PE draadfitting?

Beide materialen zijn bijna hetzelfde. Het verschil zit hem in de bestendigheid. PP is een sterkere kunststof dan het materiaal PE. Het materiaal PP is ook meer geschikt tegen chemische stoffen dan PE.

Waar kan ik PP draadfittingen mee verbinden?

Een PP koppeling heeft aan beide zijden een schroefdraad waardoor het gebruik van Teflon tape een vereiste is voor een optimale verbinding. Vind je geen schroefdraad maar een lijmmof? Dan kan je vanzelfsprekend lijm gebruiken.

PP draadfittingen

Wat zijn draadfittingen?

Draadfittingen zijn specifieke koppelingen met schroefdraad, ontworpen om buizen of slangen veilig aan elkaar te verbinden. Hierdoor wordt een soepele doorstroming van vloeistoffen of gassen gewaarborgd. Ze zijn handig voor systemen die onderhoud of wijzigingen nodig hebben, omdat ze gemakkelijk kunnen worden vastgedraaid of losgemaakt zonder lijm of lassen. Afhankelijk van de toepassing zijn ze verkrijgbaar in diverse materialen, zoals PP, PVC en RVS, en in verschillende maten en vormen. Door hun veelzijdigheid en gebruiksgemak zijn draadfittingen een onmisbaar onderdeel geworden in vele leiding installaties.

 

Waarom kiezen voor PP draadfittingen?

PP, oftewel polypropyleen, is een populair materiaal voor draadfittingen en dat is niet zonder redenen:

 • Duurzaamheid: PP draadfittingen zijn zeer resistent tegen chemische stoffen en slijtage. Dit betekent dat ze een lange levensduur hebben, waardoor je op lange termijn bespaart.
 • Temperatuurbestendigheid: Deze fittingen kunnen zowel lage als hoge temperaturen aan zonder te vervormen. Dit maakt ze geschikt voor diverse klimaatomstandigheden.
 • Flexibiliteit: PP is een flexibel materiaal. Hierdoor kunnen de fittingen beweging en schokken goed opvangen zonder te breken.
 • Milieuvriendelijk: Polypropyleen is recyclebaar, wat bijdraagt aan een duurzamere planeet.

 

De overweging voor het juiste materiaal

Bij het kiezen van draadfittingen zijn er verschillende materialen om uit te kiezen. Naast PP kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor PVC draadfittingen, Messing draadfittingen of Tyleen draadfittingen. Elk materiaal heeft zijn eigen voordelen en het is belangrijk om deze af te wegen tegen jouw specifieke behoeften. Kom je er niet uit welk materiaal draadfitting het beste bij jouw wensen past? Online Beregening helpt je graag bij het maken van de juiste keuze! Aarzel dan ook niet om contact met ons op te nemen.

 

Welke soorten PP draadfittingen zijn er?

Bij de keuze voor PP draadfittingen is het belangrijk om te weten welke soorten er beschikbaar zijn en welke het best past bij jouw specifieke toepassing. Bij Online Beregening bieden we een breed assortiment aan PP draadfittingen die voldoen aan diverse behoeften:

 1. PP verloopnippel: Dit is een speciaal ontworpen nippel die helpt bij het verbinden van twee leidingen van verschillende diameters.
 2. PP verloopsok: Een verloopsok dient om twee buizen van ongelijke grootte met elkaar te verbinden, waarbij de buizen in de sok geschoven worden.
 3. PP verloopring: Hiermee kun je eenvoudig leidingen van verschillende diameters aan elkaar koppelen met behulp van een schroefdraadverbinding.
 4. PP T-stuk: Zoals de naam al aangeeft, heeft dit fittingtype de vorm van een T en wordt het gebruikt om drie leidingsegmenten met elkaar te verbinden. Ideaal voor het maken van vertakkingen in je leidingsysteem.
 5. PP knie: Dit is een bochtstuk dat helpt bij het veranderen van de richting van de pijpleiding, vaak met een hoek van 90 graden.
 6. PP pijpnippel: Een kort stukje buis met schroefdraad aan beide uiteinden. Het is perfect voor het verlengen of aansluiten van twee leidingdelen.
 7. PP draadstop: Hiermee kun je een uiteinde van een leiding met schroefdraad veilig en stevig afsluiten.
 8. PP afsluitkap: Een solide kap die wordt gebruikt om het open einde van een buis af te sluiten, waarbij de buis in de kap wordt geschoven.

 

PP draadfittingen kopen bij Onlineberegening.nl

Het kiezen van de juiste draadfittingen kan het verschil maken tussen een betrouwbare, langdurige installatie en frequente onderhoudsproblemen. Met PP draadfittingen van Online Beregening investeer je in topkwaliteit, duurzaamheid en betrouwbaarheid. Wat je wensen ook zijn, wij staan voor je klaar met een assortiment dat aan al jouw behoeften voldoet. Vragen of behoefte aan persoonlijk advies? Neem contact met ons op en we helpen je graag verder!