Druppelirrigatie benodigdheden kopen

Bij Onlineberegening.nl vind je alles om een tuin of kwekerij te voorzien van druppelirrigatie. Dit is een manier om planten te bewateren waarbij water direct naar de wortels van de planten wordt geleid via kleine, regelmatig geplaatste druppelaars of druppelslangen. Zo kunnen planten en struiken optimaal groeien en bloeien. Dankzij druppelirrigatie bespaar je veel water en gebruik je water op een effectieve manier. Lees snel verder om meer te weten te komen over ons aanbod druppelslangen en toebehoren.

Verder lezen

19 products

Meest gestelde vragen

Kom je er niet uit? Vraag het de specialist

Wat is een druppelslang?

Een druppelslang is een PE slang welke op gelijke afstand is voorzien van kleine openingen waarbij de planten evenveel water toegediend krijgen. 

Druppelslang toepassen in tuin met hoogteverschillen?

Heb je een tuin welke hoogteverschillen kent, maar wil je toch een druppelslang toepassen? Dan is de drukgecompenseerde druppelslang het juiste hulpmiddel. De waterafgifte van de druppelslang blijft gelijk en hebben geen hinder door hoogteverschillen.

Mogelijk om een druppelslang ondergronds te plaatsen?

Een druppelslang kan zowel boven- als ondergronds geplaatst worden. Dit creëert een effectieve bewatering voor de wortels, zodat de planten en het gazon optimaal kunnen groeien. Op deze duurzame manier heb je het minste last van waterverspilling. Bovendien is het ook een optie wanneer je geen zichtbare druppelslang in je tuin willen hebben. Bestel als je ondergronds wil beregenen wel een inline druppelslang, deze type druppelslang heeft een stevige structuur, Dit voorkomt wortelgroei in de openingen van de druppelslang.

Hoe plaats je een druppelslang?

Plaats de druppelslang tussen de planten door in lussen en combineer de druppelslang met koppelingen voor een effectieve verbinding.
De meeste druppelslangen hebben een diameter van 16 mm en kunnen door middel van PP koppelingen worden afgesplitst of vormen een verbinding. Ook kan je een druppelslang aan een bestaande beregeningsinstallatie verbinden door middel van verloopkoppelingen.

Druppelirrigatie benodigdheden kopen

Wat is het verschil tussen drukgereguleerde en drukgecompenseerde druppelslangen?

Drukgereguleerde en drukgecompenseerde druppelslangen zijn beide types druppelslangen die worden gebruikt voor het bewateren van planten via druppelaars of sproeiers. Er zijn echter een aantal belangrijke verschillen tussen deze twee types druppelslangen. Drukgereguleerde druppelslangen zijn ontworpen om de waterdruk te reguleren die naar de druppelaars of sproeiers stroomt, zodat de hoeveelheid water die naar de planten stroomt constant blijft. Drukgecompenseerde druppelslangen hebben geen mechanisme om de waterdruk te reguleren en zullen daarom een constante waterstroom naar de druppelaars of sproeiers afgeven, ongeacht de waterdruk. Drukgecompenseerde druppelslangen zijn alleen geschikt voor lage waterdrukken en kunnen niet worden gebruikt bij hoge waterdrukken.

Druppelslangen reinigen

Druppelslangen zijn een effectieve manier om gewassen of tuinen te bewateren, maar het is belangrijk om ze regelmatig te reinigen om ervoor te zorgen dat het water dat naar de planten stroomt schoon en vrij is van obstakels. Gelukkig is het reinigen van druppelslangen een eenvoudig proces. Haal allereerst de druppelslangen uit de grond en haal ze los van eventuele koppelstukken of sproeiers. Was de slangen grondig af met een tuinslang of een hogedrukspuit om eventuele vuilresten of blokkades te verwijderen. Voeg indien nodig een reinigingsmiddel toe aan het water om eventuele hardnekkige vuilresten op te lossen. Laat het reinigingsmiddel een paar minuten inwerken voordat u de slangen weer afspoelt. Spoel de slangen grondig af met water om alle resten van het reinigingsmiddel te verwijderen. Laat de slangen goed drogen voordat je ze weer gebruikt of opbergt.

Ontdek ons aanbod

Op deze pagina van Onlineberegening.nl vind je ons complete aanbod voor het aanleggen van een druppelslang systeem. Welk product heb jij nodig? Maak eenvoudig de keuze door te kiezen voor een van de volgende categorieën: druppelslangen, koppelingen, buisklemmen of accessoires. Wij bieden ook een complete druppelslang set met koppelingen. Zo kan je direct aan de slag. Heb je een vraag over één van onze producten? Neem gerust contact met ons op. Wij adviseren je graag. Stuur ons eenvoudig een berichtje per WhatsApp of stuur een mail via [email protected].