PVC kranen

Wil je praktisch en handmatig een leiding afsluiten? Dan is de PVC kogelkraan een geschikte optie! Door middel van de PVC kogelkraan sluit je de watertoevoer af zonder veel handelingen te hoeven verrichten. Bestellen doe je eenvoudig en snel bij Onlineberegening.nl!

Verder lezen

1 products

PVC kranen

Wat is een PVC kogelkraan?

PVC kogelkranen, ook wel PVC kogelafsluiters genoemd, zijn afsluiters die worden gebruikt om de watertoevoer handmatig aan en uit te zetten. Ze bestaan uit een bolvormige afsluiter (kogel) die in een behuizing is geplaatst. Door de hendel van de kraan te draaien, wordt de kogel in de behuizing gedraaid, waardoor de watertoevoer wordt geopend of gesloten. PVC kogelkranen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en uitvoeringen, waaronder 40mm, 50mm en meer, om aan verschillende behoeften te voldoen.

 

Toepassingen van PVC kogelkranen

PVC kogelkranen vinden hun toepassing in diverse beregeningssystemen, waaronder tuinberegening, landbouwirrigatie, industrieel gebruik en meer. Ze worden gebruikt om de watertoevoer naar specifieke secties van het systeem te regelen, waardoor je de flexibiliteit hebt om verschillende zones afzonderlijk te bewateren. Dit maakt het mogelijk om water te besparen en de irrigatie-efficiëntie te verhogen.

 

Beschikt de PVC kogelkraan over een automatische werking?

De PVC kranen hebben geen automatische werking en moeten handmatig ingeschakeld worden. Het is daarom niet mogelijk om de aan/uitschakeling van een PVC kogelkraan op een beregeningscomputer in te stellen. Wil je wel een geautomatiseerde afsluiting? Bekijk dan onze magneetkleppen.

 

Hoe moet je een PVC kogelkraan plaatsen?

Om een PVC kogelkraan te plaatsen, begin je met het voorbereiden van de uiteinden van de buizen of koppelingen waarmee de kraan wordt verbonden. Aan de beide uitgangen van de kogelkraan vind je twee lijmmoffen. Hier moet je lijm toepassen om de kogelkraan op een PVC koppeling of buis te plaatsen. Zorg ervoor dat de uiteinden van de buizen of koppelingen schoon en droog zijn voordat je de lijm aanbrengt. Breng vervolgens een gelijkmatige laag PVC-lijm aan op de buitenkant van de buis en de binnenkant van de lijmmof van de kogelkraan. Plaats de buis stevig in de lijmmof en houd deze enkele seconden vast om ervoor te zorgen dat de lijm goed hecht. Herhaal deze stappen voor de andere zijde van de kogelkraan. Laat de lijm drogen volgens de instructies van de fabrikant voordat je de watertoevoer opent.

 

De voordelen van Onlineberegening

Bij Onlineberegening streven we ernaar om onze klanten de best mogelijke service te bieden. Hier zijn enkele voordelen van een PVC kogelkraan bestellen bij Onlineberegening:

 

  1. Hoogwaardige kwaliteit: Onze PVC kogelkranen zijn van topkwaliteit en topmerken als Plasson. Je kunt er dus op vertrouwen dat je bij ons producten van duurzame en betrouwbare kwaliteit krijgt!
  2. Deskundig advies: Ons team van experts staat klaar om je te helpen met al je vragen over PVC kogelkranen en andere beregeningsproducten. Neem bij vragen dus contact met ons op door te bellen naar 0488 – 740 032 of mailen naar [email protected].
  3. Snelle levering: We begrijpen dat je soms snel nieuwe PVC kogelkranen nodig hebt om je beregeningssysteem te repareren of te upgraden. Daarom streven we ernaar om je bestelling zo snel mogelijk te verwerken en te leveren, zodat je snel weer aan de slag kunt in je tuin of op je land.

 

Kogelkraan bestellen bij Onlineberegening!

Wacht niet langer en bestel vandaag nog jouw PVC kogelkraan bij Onlineberegening! Met onze snelle levering en eenvoudige bestelproces ben je verzekerd van een probleemloze ervaring. Of je nu op zoek bent naar een PVC kogelkraan voor je beregeningssysteem in de tuin, de landbouw of elders - wij hebben de juiste oplossing voor jou!