Centrifugaalpompen

Water geven aan je tuin of landbouwgrond is een essentieel onderdeel van het onderhoud. De sleutel tot een effectief beregeningssysteem? De pomp natuurlijk! Een van de meest efficiënte en betrouwbare pompen op de markt is de centrifugaalpomp. Ze zijn ideaal voor het opnemen van water uit bronnen zoals putten, meren of reservoirs. We vertellen je er graag meer over!

Verder lezen

13 products

Meest gestelde vragen

Kom je er niet uit? Vraag het de specialist

Hoe werkt een zelfaanzuigende centrifugaalpomp?

Een centrifugaalpomp bestaat uit een pomphuis met daarin een waaier welke ronddraait. Het water word vanuit de bron zelf aangezogen waarna het het huis binnentreedt in het midden van de waaier. Het wordt vervolgens door de roterende werking naar de persleiding gestuurd, welke aan de pomp bevestigd zit.

Welke diverse toepassingen heeft een centrifugaalpomp?

De centrifugaalpomp wordt veel toegepast als een beregeningspomp voor je beregeningsinstallatie. Maar daarbuiten heeft het ook een breed scala aan toepassingen. Zo kan het voor je het schoonspuiten van je tuin gebruiken of voor bijvoorbeeld het dek van een schip, waar het water met hoge druk wordt vervoerd.

Geeft de centrifugaalpomp druk af?

Met de snelheid waarin de waaier ronddraait geeft de pomp het water met een hoge druk af. Deze gaat vervolgens naar de persleiding welke aan de pomp bevestigt zit, om zo het water met druk te laten vervoeren.

Centrifugaalpompen

Wat is een centrifugaalpomp?

Een centrifugaalpomp is een machine die vloeistoffen, zoals water, verplaatst door gebruik te maken van centrifugale kracht. Centrifugaalpompen zijn vaak de eerste keuze voor het opnemen van water uit bronnen zoals putten, meren of reservoirs. Door de jaren heen heeft de centrifugaalpomp zich geëvolueerd tot een van de meest betrouwbare en populaire pompen voor beregeningssystemen!

 

Hoe werkt een centrifugaalpomp?

Wanneer je een centrifugaalpomp aanzet, begint de motor te draaien. Dit zorgt ervoor dat het belangrijkste onderdeel van de pomp, het waaierblad, ronddraait. Terwijl de waaier draait, wordt water (of een andere vloeistof) naar binnen gezogen en vervolgens door de centrifugale kracht naar buiten geduwd, waardoor een continue stroom ontstaat. Deze werking maakt het mogelijk om grote hoeveelheden water efficiënt te verplaatsen, wat ideaal is voor uitgebreide beregeningssystemen.

 

Aandachtspunten bij een centrifugaalpomp

Zoals bij elk product zijn er ook bij centrifugaalpompen enkele aandachtspunten. Het is essentieel om te letten op de plaatsing van de pomp, deze moet namelijk zo dicht mogelijk bij de waterbron staan. Daarnaast is het belangrijk om regelmatig te controleren op luchtbellen in het systeem, omdat deze de werking kunnen belemmeren. Tot slot is een regelmatige inspectie van de pomp en het waaierrad een must om een optimale werking te garanderen.

 

Waarom kiezen voor Onlineberegening.nl?

Wanneer je kiest voor een centrifugaalpomp van Onlineberegening.nl, kies je voor topkwaliteit en uitstekende service. Onze pompen zijn zorgvuldig geselecteerd op basis van prestaties, duurzaamheid en betrouwbaarheid. Bovendien staat ons deskundig team altijd klaar om je te adviseren, aarzel dus niet om contact op te nemen bij vragen! Ontdek zelf waarom zoveel tevreden klanten ons al vertrouwen voor hun beregeningssystemen.

 

Wat zijn de voordelen van een centrifugaalpomp?

Centrifugaalpompen kennen vele voordelen:

  • Efficiëntie & energiezuinig: Centrifugaalpompen zijn ontworpen om maximaal te presteren met minimaal energieverbruik.
  • Lange levensduur: Bij goed onderhoud kunnen centrifugaalpompen jarenlang zonder problemen functioneren.
  • Capaciteit om grote volumes te verwerken: Ze zijn in staat om grote hoeveelheden water te verplaatsen, wat ze ideaal maakt voor omvangrijke beregeningssystemen.

 

Koop nu jouw centrifugaalpomp!

Bij Onlineberegening.nl hebben we een breed assortiment aan centrifugaalpompen, passend bij elke behoefte en elk budget. Verzeker jezelf van de beste kwaliteit en een lange levensduur. Toch op zoek naar een ander soort beregeningspomp? Bekijk dan ook onze hydrofoorpompen. Bestel vandaag nog jouw perfecte pomp bij Onlineberegening.nl!