Draadfittingen online kopen

Draadfittingen worden gebruikt om twee stukken buis met elkaar te verbinden of om een stuk buis aan een apparaat of aansluiting te bevestigen. Ze worden gemaakt van verschillende materialen, zoals tyleen, messing, RVS, enz. en zijn beschikbaar in verschillende afmetingen en specificaties om aan de behoeften van de toepassing te voldoen. Draadfittingen worden veel gebruikt in de installatie van gas- en waterleidingen, maar ook in andere industriële en huishoudelijke toepassingen. Bekijk direct ons complete aanbod online of lees verder om meer te weten te komen over draadfittingen.

Verder lezen

45 products

Meest gestelde vragen

Kom je er niet uit? Vraag het de specialist

Wanneer gebruik je draadfittingen?

Draadfittingen gebruik je om leidingen, slangen en koppelingen met elkaar te verbinden. Het wordt veelal gebruikt als hulpmiddel om een slang aan een pomp of leiding te bevestigen, maar kan ook toegepast worden om een verloop tussen twee slangen te vormen. Let wel goed op welke draadfittingen geschikt zijn voor jouw beregeningsinstallatie. Met de juiste aansluiting kunnen alle draadfittingen met behulp van tape stevig en waterdicht worden aangesloten.

Wat houdt duimsmaat in?

Net als koppelingen vind je bij draadfittingen diverse afmetingen. Bij koppelingen wordt dit aangeduid als millimeter, maar bij draadfitting gebruik je de eenheid 'duims'. Zo heb je een schroefdraad welke met een duimsmaat worden aangeduid. Op deze pagina lees je precies hoeveel hoe je de juiste maat van de schroefdraad kan achterhalen.

Draadfittingen online kopen

Waar moet je op letten bij het kopen van een draadfitting?

Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten bij het kiezen en gebruiken van draadfittingen:

  1. Kies de juiste maat: Zorg ervoor dat de draadfitting past op de pijp of buis die je wilt verbinden.
  2. Kies het juiste materiaal: Bekijk welk materiaal het meest geschikt is voor de toepassing. Bijvoorbeeld, als je werkt met drinkwater, is messing een goede keuze vanwege zijn corrosiebestendigheid.
  3. Controleer de specificaties: Zorg ervoor dat de fitting voldoet aan de specificaties van de toepassing, zoals de maximale werkdruk en temperatuur.
  4. Maak de buis en schroefdraad schoon: Zorg ervoor dat de binnenkant van de buis en schroefdraadfitting vrij is van vuil, roest of andere verontreinigingen voordat je de fitting aanbrengt.
  5. Gebruik tape voor een waterdichte verbinding: Gebruik tape om de schroefdraad om de fitting aan te brengen. Dit zorgt ervoor dat de fitting goed vastzit en lekvrij is.
  6. Controleer de fitting na installatie: Controleer de fitting na de installatie op eventuele lekkages. Als je een lek ontdekt, moet je de fitting opnieuw tapen.

Welk materiaal draadfitting is geschikt voor welke klus?

Hieronder volgt een overzicht van wanneer je het beste voor een draadfitting van RVS, messing of PP kunt kiezen:

  • RVS (roestvast staal): RVS is een sterk en duurzaam materiaal dat bestand is tegen corrosie en hoge temperaturen. Het is een goede keuze voor toepassingen in buitenomgevingen of in omgevingen met hoge vochtigheid, zoals in de voedselindustrie of in zwembaden.
  • Messing: Messing is een koperlegering met een goede corrosiebestendigheid en een hoge mate van weerstand tegen druk. Het is een goede keuze voor toepassingen met drinkwater, gas of olie.
  • PP (polypropyleen): PP is een kunststof materiaal met een goede weerstand tegen chemische stoffen en hoge temperaturen. Het is een goede keuze voor toepassingen in de chemische industrie of in omgevingen met hoge temperaturen.

 

Natuurlijk zijn er nog veel meer factoren waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van een draadfitting, zoals de werkdruk, de temperatuur en de toepassing. Het is daarom belangrijk om je te verdiepen in de specificaties van de fitting voordat je een keuze maakt.

Bestel direct online

Heb je de draadfitting gevonden die je zocht? Bestel deze dan eenvoudig en snel online op onze webshop. Bij Onlineberegening.nl vind je alles wat je nodig hebt voor jouw beregeningsinstallatie. Bekijk snel ons complete aanbod en maak jouw bestelling compleet. Behoefte aan advies? Wij helpen je graag. Stuur ons en berichtje via WhatsApp of stuur een mail via [email protected].