Tyleen/ PE slangen

Tyleen / PE slangen zijn al jarenlang een veelgebruikte oplossing voor diverse toepassingen. Tyleen slangen zijn gemaakt van hoogwaardig polyetheen (PE), waardoor ze erg flexibel, duurzaam en bestand zijn tegen hoge drukken en temperaturen. Bij Onlineberegening.nl bieden we een breed assortiment aan Tyleen / PE slangen, van verschillende diameters en lengtes, geschikt voor verschillende toepassingen.

Verder lezen

6 products

Meest gestelde vragen

Kom je er niet uit? Vraag het de specialist

Waarom een tyleenslang toepassen?

Wil je een flexibele waterleiding vormen? Dan is de tyleenslang een uitstekende oplossing. De tyleenslang oftewel PE leiding genoemd kan je eenvoudig buigen en is eenvoudig te installeren. Het materiaal is taai en stevig, waardoor de slangen niet snel in staat zijn om te scheuren.

 

Welke diameter tyleenslang heb ik nodig?

Het kiezen van de juiste diameter is vereist om de druppelslang zo goed mogelijk te laten werken. Wanneer je een te kleine diameter hebt, kan er drukverlies ontstaan waardoor de waterstroom wordt gehinderd. Het is daarom ook niet erg als je een te grote diameter neemt. In een tuin wordt de tyleenslang met een diameter van 25 mm het meest gebruikt. Als je een leiding hebt welke verbonden is aan een pomp, wordt de diameter van 32 mm het meest toegepast.

 

Hoe leg ik een tyleenslang aan?

Om een tyleenslang aan te leggen moeten er eerst een paar stappen worden ondernomen. Snij de leiding op een gewenste lengte af en ontbraam met de ontbramer de uiteinden van de slangen. Voor een verbinding combineer je daarna tyleenkoppelingen, waarmee je de leiding kan aftakken of verbuigen.

 

Zijn de tyleenslangen KIWA-gekeurd?

Nee, de tyleenslangen die wij verkopen zijn niet KIWA-gekeurd. De ongekeurde tyleenslangen zijn namelijk flexibeler en dikker dan de gekeurde tyleenslang. De tyleenslang is daarom ook heel geschikt voor beregening, maar niet voor drinkwater.

 

Tyleen/ PE slangen

Toepassingen van Tyleen / PE slangen

 

Tyleen / PE slangen worden veel gebruikt voor het transporteren van drinkwater, beregening, besproeiing, zwembaden en vijvers. Bij beregening en besproeiing worden Tyleen slangen gebruikt om water vanuit een bron of wateropslagtank naar de gewenste locatie te transporteren. Ook voor zwembaden en vijvers zijn Tyleen slangen ideaal. Door de flexibiliteit van de slang kunnen ze gemakkelijk langs de randen van het zwembad of vijver worden gelegd en op maat worden gesneden.

 

Voordelen van het gebruik van Tyleen / PE slangen

 

Het gebruik van Tyleen / PE slangen biedt diverse voordelen. Zo zijn de slangen erg flexibel en duurzaam, wat zorgt voor een lange levensduur. Daarnaast zijn ze bestand tegen hoge drukken en temperaturen, waardoor ze ideaal zijn voor toepassingen waarbij water onder druk staat. Verder zijn de Tyleen slangen bestand tegen UV-straling, waardoor ze niet snel verkleuren of verouderen. Ook zijn ze gemakkelijk te installeren en te onderhouden.

Waarom bestellen bij Onlineberegening.nl?

Bij Onlineberegening.nl zijn we gespecialiseerd in alles wat met beregening en besproeiing te maken heeft. We hebben een ruim assortiment aan Tyleen / PE slangen, geschikt voor verschillende toepassingen. Daarnaast bieden we deskundig advies op maat, zodat u altijd de juiste keuze maakt. Bij ons bent u verzekerd van snelle levering, goede service en een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Bovendien hebben we een uitgebreide webshop waar u gemakkelijk en veilig kunt bestellen.

 

Bestel direct

Kortom, als u op zoek bent naar hoogwaardige Tyleen / PE slangen voor uw beregening of besproeiing, bent u bij Onlineberegening.nl aan het juiste adres. Onze slangen zijn flexibel, duurzaam en bestand tegen hoge drukken en temperaturen. Bovendien bieden we deskundig advies en een uitstekende service. Bekijk ons assortiment op onze website en bestel vandaag nog!