PVC draadfittingen

Voor diegenen die in hun beregeningsystemen met PVC drukbuizen werken, staan PVC draadfittingen bovenaan de lijst van onmisbare componenten. Deze specifieke fittingen, vaak aangeduid als PVC koppelstukken, zijn exclusief ontworpen om PVC drukbuizen naadloos aan elkaar te koppelen. Zo zorgen ze voor een betrouwbare en duurzame verbinding. We nemen je graag mee in de voordelen van PVC draadfittingen en ons uitgebreide assortiment!

Verder lezen

12 products

Meest gestelde vragen

Kom je er niet uit? Vraag het de specialist

Wanneer een PVC draadfitting toepassen?

Als je een overgang wil aanleggen tussen een schroefdraad en een PVC buis is het gebruik van een PVC draadfitting een handig hulpmiddel.

Kan ik bij PVC draadfittingen ook tyleenslang aansluiten?

Een PVC draadfitting is enkel geschikt voor het verbinden van PVC drukbuizen. Deze PVC koppelingen kan je daarom niet op een tyleenslang of tuinslang plaatsen. Gebruik hiervoor PE of tyleenkoppelingen, welke hier specifiek geschikt voor zijn.

Lijm gebruiken voor het plaatsen van PVC draadfittingen?

Een PVC draadfitting altijd een schroefdraad. Om een draadfitting te verbinden is daarom het gebruik van tape een vereiste in plaats van PVC lijm. Met Teflon tape creëer je een stevigere en robuustere verbinding, terwijl PVC lijm minder in de groeven van de schroefdraad hecht.

PVC draadfittingen

Wat zijn PVC draadfittingen?

PVC draadfittingen zijn speciaal ontworpen koppelstukken voor het verbinden van PVC drukbuizen. Ze vormen de essentiële schakels in een PVC leidingnetwerk en zorgen voor een robuuste en betrouwbare verbinding. Anders dan sommige andere koppelstukken zijn PVC draadfittingen specifiek gemaakt om naadloos samen te werken met PVC drukbuizen. Hiermee garanderen ze een optimale waterdruk en voorkomen ze lekkages. Door hun specifieke design en materiaaleigenschappen zorgen ze voor een langdurige en stabiele performance van het gehele systeem.

 

Wat zijn de eigenschappen van PVC?

PVC, of polyvinylchloride, heeft unieke eigenschappen die het tot een topkeuze maken voor vele bouw- en installatieprojecten. Maar wat maakt het specifiek zo geschikt voor draadfittingen?

  • Slijtagebestendigheid: In tegenstelling tot vele andere materialen, is PVC minder gevoelig voor slijtage door de constante waterdoorvoer.
  • Eenvoud in verwerking: PVC is een materiaal dat zich gemakkelijk laat vormen en koppelen, wat de installatie vergemakkelijkt.
  • Prijsvoordeel: Gezien de duurzaamheid en levensduur biedt PVC een uitmuntende kostenefficiëntie.

 

Welke soorten PVC koppelstukken zijn er?

Kijkend naar alle koppelstukken voor PVC buizen, biedt Onlineberegening.nl een reeks opties voor elk project. Neem bijvoorbeeld een PVC Verloopsok, die zorgt voor een naadloze overgang tussen buizen van verschillende groottes. Voor die momenten dat je een buis stevig wilt bevestigen met behulp van schroefdraad, biedt de PVC schroefbus uitkomst. Deze componenten, samen met vele andere uit ons assortiment, dragen bij aan een betrouwbaar en duurzaam beregeningssysteem.

 

Hoe installeer ik PVC draadfittingen?

Het installeren van PVC draadfittingen is een gestroomlijnd proces dat, mits zorgvuldig uitgevoerd, zorgt voor een duurzame en lekvrije verbinding. Volg deze stappen om er zeker van te zijn dat je jouw PVC draadfittingen correct installeert:

  1. Voorbereiding: Reinig de PVC drukbuizen en snijd ze haaks af.
  2. Passen: Test de pasvorm van buis en fitting zonder Teflon tape.
  3. Teflon tape aanbrengen: Wikkel Teflon tape rond de schroefdraad van de buis. Zorg ervoor dat je de tape strak en gelijkmatig aanbrengt.
  4. Verbinden: Schroef de buis in de fitting en zorg ervoor dat deze goed vastzit.
  5. Testen: Laat water doorlopen om lekkages te controleren.

 

Koop jouw PVC draadfittingen bij Onlineberegening.nl

PVC draadfittingen bieden de robuustheid en betrouwbaarheid die je nodig hebt voor een langdurige en lekvrije werking van jouw beregeningssysteem. Of je nu een professional bent of een doe-het-zelver, de juiste kwaliteit en pasvorm zijn essentieel. Bij Onlineberegening.nl hebben we het assortiment en de expertise om ervoor te zorgen dat je altijd de perfecte PVC draadfitting vindt voor jouw specifieke behoefte. Overweeg je een aankoop of zit je nog met vragen? Aarzel niet en neem contact met ons op, of duik meteen in ons uitgebreide aanbod en maak vandaag nog de juiste keuze voor je project!