PVC koppelingen

PVC koppelingen zijn efficiënte hulpmiddelen voor je beregeningsinstallatie. Met behulp van deze hulpmiddelen kan je eenvoudig een verbinding, aftakking of verbuiging maken van de PVC buis. Indien je de pvc koppelingen wil plaatsen is het belangrijk dat je eerst met behulp van de PVC reiniger de koppeling en de buis ontvet, om het vervolgens met behulp van de pvc lijm aan te brengen. Let er goed op dat je beide oppervlakken goed insmeert met lijm.

32 products

Meest gestelde vragen

Kom je er niet uit? Vraag het de specialist

Welke diameter heb ik nodig?

De diameter van de koppeling is gelijk aan de diameter van de PVC buis. Bestel daarom de juiste koppeling om een waterdichte verbinding te vormen.

Wat is de maximale werkdruk van een PVC koppeling?

De PVC koppelingen kunnen een maximale werkdruk van maar liefst 16 bar aan. Zo kan er met een hoge druk water en voedingsstoffen vervoerd worden. 

Hoe PVC koppelingen aansluiten?

Een PVC koppeling kan niet zomaar zonder hulpmiddelen op elkaar worden aangesloten. Zo vorm je namelijk geen stevige en waterdichte verbinding. Het is een grote prioriteit om als eerste de uiteinden van de PVC koppelingen en de binnenkant van de buis te reinigen om vervolgens lijm aan te brengen. Als het aanbrengen is voltooid kunnen de koppelingen eenvoudig door middel van een kwartslag draaien worden geplaatst.