Messing draadfittingen

Ben je op zoek naar het perfecte materiaal voor een betrouwbaar en duurzaam beregeningssysteem? Dan kom je al snel uit bij messing, vooral als het aankomt op de leidingen. Maar bij deze hoogwaardige messing leidingen horen ook kwalitatieve messing draadfittingen. Ontdek waarom deze koppelstukken de ideale keuze zijn voor jouw project!

Verder lezen

34 products

Meest gestelde vragen

Kom je er niet uit? Vraag het de specialist

Wat voor materiaal is messing?

Messing is een koperlegering met een goede corrosiebestendigheid en een hoge mate van weerstand tegen druk. Het is een goede keuze voor toepassingen met drinkwater, gas of olie.

In welke situaties messing draadfittingen toepassen?

Wens je een overgang te maken tussen slang en pomp of wil je een verloop maken tussen twee draadfittingen. Voor elke complexe situatie zijn er koppelingen aanwezig welke je kan vinden in onze ruime aanbod op de webshop.

Welke maximale temperatuur kunnen de messing draadfittingen aan?

De draadfittingen van messing kunnen een maximale temperatuur van maar liefst 65 graden aan, waarbij de koppelingen dan een werkdruk uitoefenen van 10 bar. Bij 30 graden geeft de draadfitting een werkdruk van 16 bar af.

Messing draadfittingen

Wat zijn messing draadfittingen?

Messing draadfittingen, ook wel bekend als messing koppelstukken, zijn verbindingsstukken vervaardigd uit een legering van koper en zink: messing. Ze worden gebruikt om messing leidingen aan elkaar of aan andere componenten te verbinden. Door de uitstekende eigenschappen van messing, zoals duurzaamheid en weerstand tegen corrosie, bieden deze draadfittingen een sterke en betrouwbare verbinding voor je beregeningssysteem.

 

Waarom kiezen voor messing in beregeningssystemen?

Messing heeft tal van voordelen, zeker in de context van beregeningssystemen:

  • Duurzaamheid: Messing is bestand tegen slijtage en gaat jarenlang mee.
  • Corrosiebestendig: In vergelijking met andere metalen is messing minder vatbaar voor roest en corrosie, wat het ideaal maakt voor natte omgevingen zoals beregeningssystemen.
  • Warmte- en koudebestendig: Messing kan goed omgaan met temperatuurverschillen, waardoor het risico op breuk door temperatuurschommelingen afneemt.

 

Tips voor het installeren van messing draadfittingen

Bij het installeren van messing draadfittingen is een goede voorbereiding essentieel. Zorg dat alles schoon is en gebruik Teflon tape voor een waterdichte verbinding. Vermijd het overmatig aandraaien van de fittingen om beschadigingen te voorkomen en gebruik het juiste gereedschap. Na de installatie is het aanbevolen om het systeem te testen op lekkages. Onderhoud en periodieke controles op slijtage en corrosie zorgen voor een langdurige werking van de fittingen.

 

Soorten messing draadfittingen: een overzicht

In de wereld van beregeningssystemen is de keuze voor het juiste type draadfitting essentieel. Messing draadfittingen zijn er in diverse varianten, aangepast aan specifieke behoeften en toepassingen. Een belangrijk onderscheid dat gemaakt moet worden, is tussen koppelingen voor binnendraad en buitendraad:

  • Binnendraad koppelingen: Deze zijn ontworpen om in te schroeven in een corresponderende buitendraad. Ze zijn ideaal voor installaties waarbij het noodzakelijk is om de fitting binnenin een andere component te plaatsen. Enkele voorbeelden van onze binnendraad koppelingen zijn: Messing T-stuk binnendraad, Messing knie 90° binnendraad & Messing eindkap binnendraad.
  • Buitendraad koppelingen: Deze zijn ontworpen om over een corresponderende binnendraad te schroeven. Ze worden vaak gebruikt voor externe verbindingen en bieden een robuuste aansluiting. Verkrijgbaar in verschillende varianten, zoals een GEKA koppeling buitendraad.

 

Messing draadfittingen kopen bij Onlineberegening.nl

Bij Onlineberegening.nl hebben we een breed aanbod aan messing fittingen die perfect aansluiten bij messing leidingen. Ons aanbod is zorgvuldig geselecteerd om aan jouw specifieke behoeften te voldoen. Heb je vragen of kun je advies gebruiken bij je aankoop? Neem dan contact met ons op, ons deskundig team staat klaar om je te helpen. Investeer in de beste materialen en shop jouw messing draadfittingen vandaag nog bij Onlineberegening.nl!