Beregeningscomputers

In een modern beregeningssysteem kan een goede beregeningscomputer niet ontbreken. Deze slimme apparaten bieden een ongekende controle over hoe, wanneer en hoeveel je jouw tuin bewatert. Op deze manier bespaar je zowel water als tijd.  Bij Onlineberegening.nl bieden we verschillende beregeningscomputers aan, inclusief geavanceerde modellen met WIFI van topmerken zoals Hunter en Rainbird.

Verder lezen

31 products

Meest gestelde vragen

Kom je er niet uit? Vraag het de specialist

Hoeveel programma's heeft de beregeningscomputer?

De beregeningscomputer van het merk Rainbird heeft vier tot acht programma's welke handmatig als automatisch door middel van een wifimodule toegevoegd kan worden. 

Wat als de stroom uitvalt?

Als de stroom uitvalt, hoef je je geen zorgen te maken over de beregeningscomputer. In de beregeningscomputer vind je twee AAA-batterijen welke datum, tijd en programma's vast houden bij een stroomstoring. Zo kan de beregeningscomputer toch in werking blijven en hoef je je geen zorgen te maken.

Hoeveel starttijden heeft de beregeningscomputer per dag?

De beregeningscomputer heeft zes starttijden per station per dag. Zelf kan je de starttijden en programma's naar wens instellen. Door middel van onze WiFi-module  kan je via een app op je telefoon selecteren wanneer je de tuin beregent wil hebben. 

Beregeningscomputers

Automatisch beregenen met een beregeningscomputer

Een beregeningscomputer automatiseert het irrigatieproces van je tuin, waardoor handmatig werk bijna volledig overbodig wordt. Of je nu kleine tuinbedden hebt of een uitgestrekt landschap, het instellen van een beregeningscomputer zorgt ervoor dat elke zone precies de juiste hoeveelheid water krijgt, op precies het juiste moment. Dit niet alleen optimaliseert de groei van je planten, maar draagt ook bij aan waterbesparing!

 

Hoe werkt een beregeningscomputer?

Een beregeningscomputer werkt door het aansturen van de kleppen in je beregeningssysteem volgens vooraf ingestelde schema's. Je kunt verschillende sproeitijden instellen voor verschillende zones in je tuin, afhankelijk van de specifieke waterbehoefte. Sommige modellen, zoals WIFI-beregeningscomputers, bieden zelfs de mogelijkheid om je beregeningssysteem te bedienen via een app op je smartphone of tablet. Hierdoor heb je volledige controle, waar je ook bent!

 

Hoe bepaal je het aantal stations van jouw beregeningscomputer?

Het kiezen van het juiste aantal stations voor jouw sproeicomputer hangt af van de grootte en indeling van je tuin. Elk 'station' in een beregeningscomputer staat voor een afzonderlijke zone die onafhankelijk van de anderen kan worden bediend. Overweeg het aantal zones in jouw tuin die aparte watervoorziening vereisen. Een grotere tuin met diverse soorten beplanting heeft wellicht een beregeningscomputer met meer stations nodig dan een kleinere, homogenere tuin.

 

Beregeningscomputers van topmerken: Hunter en Rainbird

Als het aankomt op betrouwbaarheid en prestaties, staan de beregeningscomputers van Hunter en Rainbird aan de top. Hunter beregeningscomputers zijn bekend om hun gebruiksgemak, duurzaamheid en innovatieve functies. Ze bieden modellen geschikt voor zowel hobby projecten als professionele beregeningssystemen. Rainbird beregeningscomputers worden geprezen om hun precisie, aanpasbaarheid en geavanceerde waterbesparingsfuncties. Beide merken bieden WIFI-modellen, waardoor je jouw beregeningssysteem moeiteloos kunt beheren en monitoren.

 

Tips voor het gebruiken van jouw sproeicomputer

  • Plan sproeischema's tijdens de vroege ochtend of late avond om verdamping te minimaliseren en waterpenetratie te maximaliseren.
  • Pas de frequentie aan de seizoenen aan, met meer water tijdens droge zomermaanden en minder tijdens de koelere herfst.
  • Gebruik zone-indeling om aan de specifieke waterbehoeften van verschillende plantgebieden te voldoen.
  • Herzie regelmatig je instellingen om ervoor te zorgen dat ze blijven voldoen aan de behoeften van je tuin, rekening houdend met groeiende planten en veranderende klimaatomstandigheden.

 

Beregeningscomputer kopen bij Onlineberegening.nl!

Een beregeningscomputer is een investering in de gezondheid van je tuin en de efficiëntie van je beregeningssysteem. Door automatisering wordt watergebruik geoptimaliseerd, wat leidt tot een gezondere tuin en aanzienlijke waterbesparingen. Neem bij vragen vooral contact met ons op, ons team helpt je graag. Ontdek vandaag nog ons uitgebreide assortiment aan beregeningscomputers op Onlineberegening.nl en zet de stap naar een slimmere tuin!