Koppelingen voor druppelslang

Gebruik koppelingen voor het verbinden of aftakken van een druppelslang. Bekijk welke koppeling voor jouw druppelslang geschikt zijn. Weet je niet zeker welk hulpstuk je nodig hebt? Neem dan contact op met onze specialisten. Wij helpen je graag verder!

5 products

Meest gestelde vragen

Kom je er niet uit? Vraag het de specialist

Hoe plaats je een druppelslang?

Plaats de druppelslang tussen de planten door en combineer de druppelslang met koppelingen voor een effectieve verbinding. Zo kan je met de koppelingen een aftakking, bocht of verbinding maken van de druppelslang. 

Waar sluit ik een druppelslang op aan?

Elke druppelslang heeft een diameter van 16 mm, waardoor je de druppelslang door middel van een gewenste koppeling aan een tyleenslang of tuinslang kan verbinden. Bevestig deze nooit meteen aan de buitenkraan, maar gebruik hierbij een puntstuk. Ook kan je de druppelslang aan een bestaande beregeningsinstallatie verbinden.

Welk materiaal koppelingen heb ik nodig?

Voor het verbinden van een druppelslang zijn vrijwel alle materialen koppelingen geschikt. Denk hierbij aan PP koppelingen, welke in het bijzonder gebruikt kunnen worden voor het verbinden of aftakken van een druppelslang. Messing koppelingen zijn uitermate geschikt om de druppelslang te verbinden aan een kraantje. Zo heeft iedere koppeling zijn eigen sterke eigenschappen.