Slangklemmen

Slangklemmen zijn kleine hulpmiddelen welke worden gebruikt om slangen op hun plaats te houden en te voorkomen dat ze los komen of lekken. Slangklemmen zijn ook duurzaam en kunnen jarenlang meegaan zonder dat ze vervangen hoeven te worden. Ze zijn gemaakt van RVS of verzinkt en zijn ontworpen om de slang op zijn plaats te houden en te voorkomen dat deze loskomt of lekt. Ze zijn gemakkelijk te gebruiken en kunnen snel en efficiënt worden aangebracht op de slang. Ten derde zijn slangen en slangklemmen veilig en betrouwbaar. Ze zijn ontworpen om vloeistoffen, gas of lucht op een veilige manier te transporteren en te voorkomen dat er ongelukken of lekkages ontstaan.

 

6 products

Meest gestelde vragen

Kom je er niet uit? Vraag het de specialist

Welke slangklem heb ik nodig?

Afhankelijk van het soort slang kies je een RVS of verzinkte slangklem. Kies de variant die het beste bij de sterkte, afmeting en materiaal van de slang past. 

 

Wat is het verschil tussen een RVS of verzinkte slangklem?

Het verschil kenmerkt zich vanzelfsprekend op door de verschillende materialen. Welk materiaal je nodig hebt is afhankelijk voor welke doeleinden je de slang gebruikt. Leg je de slang buiten neer, is het praktisch om een RVS slangklem te gebruiken omdat de slangklem roesten voorkomt. Verzinkte slangklemmen kunnen vrij snel gaan roesten, waardoor het een minder krachtige verbinding vormt dan een RVS slangklem. Neem contact op wanneer je twijfelt tussen deze twee slangklemmen. Wij adviseren je hier graag over. 

 

Welke afmeting is geschikt voor het afsluiten van de slang?

Sluit een slang optimaal af door de slangklem op een juiste maat af te stellen. Een te brede slangklem kan je namelijk niet stevig bevestigen. Een juiste formaat slangklem zorgt overigens voor een langere levensduur en een goede afdichting voor de slang.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »